België

  • Leopold I, Koning der Belgen (18.04.1857 – Notaris Guillaume-Joseph-Édouard VAN BEVERE, ZEMST)

    De gezondheidstoestand van Leopold I verslechterde zich aan het einde van zijn bewind. Tijdens een verblijf op het domein in de Ardennen in november 1865 werd hij met spoed overgebracht naar Laken. Hij stierf op 10 december in de ochtend. In die tijd diende eigenhandige testamenten overhandigd te worden aan de voorzitter van de rechtbank van eerst aanleg van de plaats waar de overleden persoon zijn laatste verblijfplaats hield. In casu overhandigde de Intendant van de Civiele Lijst, de Vicomte de Conway, het testament aan de Rechtbank van eerste aanleg van Brussel, die het overmaakte aan notaris Van Bevere. Het testament werd in de minuten van deze notaris opgenomen (neerleggingsakte van 11.12.1865) en zorgvuldig bewaard. De notaris dient uitgiften (authentieke kopieën) af te leveren aan de belanghebbende personen. Het testament bevond zich in een rode lederen aktentas. Leopold I was ook prins van Engeland.

  • 24.06.1969 – Notaris Jacques VAN WETTER, ELSENE

    Bekend als “uitvinder van de Belgische praline”, vormt Neuhaus een vaste waarde in België sinds 1857. De geschiedenis begint wanneer Jean Neuhaus, oprichter, een winkel opent in de Koninginnegalerij te Brussel. Deze winkel is er nog steeds.

    Hoewel Neuhaus zich in het begin specialiseert in de farmaceutische confiserie, zullen de nakomelingen van Neuhaus zich steeds meer toeleggen op de verkoop van chocolade, en in 1912 de eerste Belgische praline en de ‘ballotin’ verpakking uitvinden. De pralines worden tot op vandaag nog steeds gefabriceerd in ateliers vlakbij Brussel. Bij notariële akte van 24 juin 1969, richten de toenmalige eigenaars van het huis Neuhaus de “naamloze vennootschap Neuhaus” op met zetel te Anderlecht. Op heden is het huis Neuhaus aanwezig in een vijftigtal landen en in meer dan 60 luchthavens in de wereld. Neuhaus is sinds het jaar 2000 hofleverancier van het Belgische Koningshuis.

Search for acts from other countries:

Notre site web utilise des cookies. Ils sont principalement destiné à des outils d'analyse et pour vous fournir une meilleur experience utilisateur.